Info

Koncert med studerende fra DIEM, konservatoriets afdeling for elektronisk musik.

DIEM Elektro er en koncertserie med elektronisk musik i mange forskellige former. Der præsenteres både koncerter med konservatoriets studerende i elektronisk musik og koncerter med spændende gæster fra nær og fjern.

Datoer for kommende DIEM Elektro:

DIEM Elektro: Andrey Smirnov
Torsdag d. 13. november kl. 20.00 - Rytmisk Sal
Andrey Smirnov er en Russisk mediekunstner og komponist. Han arbejder som lektor ved centret for elektroakustisk musik ved musikkonservatoriet i Moskva, hvor han var stiftende direktør af Theremin Centret i Moskva – et center for forskning, kunstnerisk produktion og teknologisk udvikling inden for elektronisk musik opkald efter den legendariske russiske musiker og opfinder Léon Theremin (1886-1993).

Foruden at være lydkunstner er Andrey Smirnov aktiv som kurator, forsker, opfinder, samler og forfatter. Hans samling af historiske dokumenter og originale elektronisk musikinstrumenter har været tæt tilknyttet hans omfattende forskning i musikteknologiens historie. I 2013 udgav han bogen ”Sound In Z: Experiments In Sound And Electronic Music In Early 20th Century Russia”. Ved aftenens koncert vil Andrey Smirnov præsentere en række vigtige historiske værker produceret af Sovjetunionens vigtigste pionérer inden for elektronisk musik.

DIEM Elektro: Morten Riis
Torsdag d. 20. november kl. 20.00 - Kammermusiksalen
Opaque Sounding er et forsøg på at introducere og fremhæve, at de tekniske værktøjer vi som mennesker har brugt til at iscenesætte vores dramaer – både på og udenfor scenen – i sig selv rummer potentialet til at blive dramaer selv. I stedet for at teknologien bruges til at iscenesætte et narrativt drama på scenen, skiftes der perspektiv, således at dramaet flyttes om bag scenen, i en iscenesættelse af teknologiens skrøbelighed og indbyggede dramatiske potentiale, der ligger gemt i fysiske maskiners funktionalitet og fejlbarlighed.

Opaque Sounding er et værk, der bruger den forældede episkop og projektions teknologi (en videreudvikling af den magiske lanterne og forløberen for OH projektoren) dels som visuel udtryk, men også som det centrale lydgivende. Som en rekonfigurering af apparatets mekaniske og fysiske egenskaber, der traditionelt blev brugt til at skabe visuelle fantasier og underværker, bliver episkopet nu omdannet til en musikmaskine der afvikler sin version af en glemt teknologisk utopi omhandlende den altomsluttende audio-visuelle totaloplevelse. En performance hvor ustabiliteten og skrøbeligheden ved det fysiske mekaniske kommer til at fremstå som et centralt omdrejningspunkt i en konstant dialog mellem performer og maskine.

Morten Riis har en ph.d. grad fra Aarhus Universitet, hvor hans forskning primært beskæftiger sig inden for den mediearkæologiske forskningstradition. I øjeblikket sidder han i en post doc stilling ved Aarhus Universitet. Udover hans akademiske arbejde er Morten Riis en meget aktiv lydkunstner, der har modtaget adskillige legater og bestillinger, udgivet flere albums, spillet utallige koncerter og udstillet lydinstallationer i Danmark, Sverige, England, Frankrig, Polen, Finland, Tyskland og Kina.

08/12 kl. 20:00 - Rytmisk Sal
Koncert med DIEM studerende


Fri Entré
Varighed: 2 timer

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium

 

Dato / sted

Måske kan du også lide...

Carl Nielsen – The Movie
musik • 14. Marts 2015 Carl Nielsen – The M... Symfonisk Sal
ZERO
musik • 5. September 2015 ZERO Lille Sal
Breakdance i Verdensklasse
andet • 27. December 2014 Breakdance i Verdens... Rytmisk Sal
MADS LANGER
musik • 27. December 2014 MADS LANGER Symfonisk Sal