Info

Hestens År – Kinesisk nytårsfest
Gratis adgang

Foreningen Danmark-Kina markerer traditionen tro, at vi søndag 2. februar går fra Slangens År til Hestens År. I hvert fald ifølge den kinesiske astrologi, hvor en dyrekreds på 12 dyr er grundlaget for årets gang. Det kinesiske nytår er den største folkefest i den kinesiske kultur, og det fejrer vi i Musikhuset Aarhus for tiende gang.
Det gør vi ved den største folkelige manifestation af kinesisk kultur i Danmark, og det foregår i Aarhus, hvor gæsterne kommer langvejs fra for at opleve stemningen.
Sensationelt i år er ægte levende heste i Musikhuset. Dansk Minature Heste Forening stiller op med en håndfuld af de sødeste og venligste små heste, man kan forestille sig. De er lige i klappehøjde!
Derfor åbnes dagen også af Thorvald, Margrethe og Severin. De har den rette alder og indstilling til at sætte gang i en stor oplevelse. Måske de endda har farmand Jacob i baghånden, der ud over faderværdigheden også jobber som borgmester.

På dagen forvandles Musikhusets foyer og balkon til Little China med spændende salgsboder med bl.a. nytårspynt, smykker, rejser, antikviteter, vin, bøger, porcelæn og papirklip. Det rækker fra smagsprøver på raffineret te fra Simply Tea over balloner fra Forex til den nyeste teknik fra Huawei. Der er naturligvis festlig optræden med spændende kinesisk musik.
Vi får besøg af en gruppe fremragende unge musikere fra Music Confucius Institute. Vi kan også se frem til en yndefuld demonstration af taiji, og de lokale kinesere fra Kinesisk Kulturselskab vil vise, hvad de kan. Om mon ikke også en drage kommer på besøg?
Tehuset byder på små foredrag og musikalske indslag, og på balkonen huserer Akupunkturakademiet og Mahjong Foreningen.
Der er demonstrationer af blandt andet kalligrafi, og det er altid en oplevelse at få skrevet sit navn med kinesiske skrifttegn.
Wu Wei laver de fineste kinesiske nudler alene med hænderne, og det skal ses, før man tror det.
Der er et buddhistisk alter, lotteri, børnehjørne, bogantikvariat og meget andet, der er værd at kigge på.

Kom og vær med til at fejre Hestens År og oplev den kinesiske kultur. Og så er det endda alt sammen ganske gratis.

Danmark-Kina
www.venskab-danmark-kina.dk

Varighed: Kl. 11-17

Arrangør: Det kinesiske nytår i Musikhuset Aarhus arrangeres i samarbejde med bl.a. Den kinesiske ambassade, Den kinesiske venskabsforening – dkvfa.dk, Kinesisk Kulturselskab, Aarhus Kommune og Musikhuset Aarhus.

Dato / sted

Måske kan du også lide...

Hans og Grete
musik • 16. Januar 2015 Hans og Grete Rytmisk Sal
Rasmus Klump på eventyr
teater • 14. Februar 2015 Rasmus Klump på even... Rytmisk Sal
Skatteøen
musik • 27. Februar 2015 Skatteøen Store Sal
Carl Nielsen – The Movie
musik • 14. Marts 2015 Carl Nielsen – The M... Symfonisk Sal