Info

Operachef Giordano Bellincampi tager afsked med Den Jyske Opera og dirigerer den opera, der står hans hjerte allernærmest, Puccinis udødelige Tosca.

Tosca er kærlighedshistorien om sangerinden Tosca og kunstmaleren Cavaradossi. Den lyriske romantik, der starter operaen, udvikler sig dog snart og intense følelser udspilles gennem Puccinis dramatiske musik; fra jalousi, frygt og hævngerrighed til politichefen Scarpias iskolde begær efter såvel Tosca som efter den politiske magt. Værket er frit digtet over historiske personer og begivenheder, nemlig slaget ved Marengo i juni 1800, hvor Napoleon sidst på dagen vender nederlag til sejr. Historien i Tosca stammer fra et fransk skuespil af samme navn fra 1887. Under et gæstespil i Milano så Puccini stykket med den berømte franske skuespillerinde Sarah Bernhardt, og selv om han ikke forstod ét ord fransk, så var handlingen dog umiddelbart indlysende og inspirerende for Puccini.  

Tosca blev uropført i Rom 14. januar 1900 og blev modtaget med blandede følelser. Operaens kritikere brød sig ikke om en handling med så "anstødelige, makabre og sensationslystne træk!" Ikke desto mindre er det den selv samme barske og brutale historie, der - understreget af Puccinis indsmigrende musik - har fået publikum til at elske dette hovedværk i mere end 100 år.  

Den Jyske Opera har tre gange tidligere opført Tosca, i 1956, 1973 og senest i 2001.  

Sangere
Tosca:
Ingela Brimberg: 1., 7. og 9. februar
Victoria Nava: 2. og 8. februar

Cavaradossi:
Rafael Rojas: 1., 7. og 9. februar
Danilo Formaggia: 2. og 8. februar

Scarpia:
Jørn Pedersen: 1., 7. og 9. februar
Robert Hyman: 2. og 8. februar

For øvrige medvirkende se Den Jyske Operas hjemmeside

Varighed: ca. 2 1/2 time inkl. pause.
Synges på italiensk med danske overtekster


2plus_med-payoff copy

Denne forestilling er med i 2plus-serien. Med denne rabattype kan du få 50 kr. i rabat pr. billet, hvis du køber billetter til to eller flere forestillinger på en gang.

I 2plus kan du finde både teaterforestillinger, koncerter, comedy og dans. Se hele 2plus-serien her. Der bliver løbende  tilføjet nye forestillinger til 2plus.

Læs mere om 2plus.

Arr.: Den Jyske Opera

Dato / sted

Måske kan du også lide...

Joseph Calleja
musik • 12. August 2015 Joseph Calleja Symfonisk Sal
Jenufa
musik • 20. August 2015 Jenufa Store Sal
Stefano Bollani og Aarhus Symfon...
musik • 3. September 2015 Stefano Bollani og A... Symfonisk Sal
For enden af tunnellen
musik • 15. September 2015 For enden af tunnellen Den Jyske Opera, Frichsparken