Info

To enere i jazzens verden har fundet sammen i en ny konstellation: Guitaristen Al Di Meola og pianisten Gonzalo Rubalcaba.  

Al Di Meola
Da Al Di Meola kom til verden i 1954 i Jersey, var radioernes sendeflader fyldt med Elvis Presley, The Ventures og The Beatles, hvilket vakte Al Di Meolas interesse for guitaren. Med flid og en konstant nysgerrighed for guitarens muligheder blev Al Di Meola allerede som teenager en dygtig guitarist.
I 1971 blev Di Meola indskrevet på Berklee College of Music i Boston, og inden for et år var han involveret i en fusionskvartet. Herefter tog karrieren fart. Et afbud fra guitaristen Bill Connors betød, at Di Meola som 19årig kunne optræde sammen med fusionsbandet Return To Forever i legendariske Carnegie Hall i New York. Efter tre pladeudgivelser med bandet besluttede Di Meola dog at satse på en solokarriere, og i 1976 udsendte han sin solodebut Land of the Midnight Sun, hvor publikum for første gang kunne høre Di Meolas inspirationskilder og hans leg med dem.
Noget, der kendetegner Di Meola som musiker, er en vedvarende nysgerrighed, og han har aldrig begrænset sig til bestemte genrer, hvilket listen over samarbejder med al tydelighed afslører; Luciano Pavarotti, Paul Simon, Dave Matthews og Yutaka Kobayashi er blot nogle af de prominente navne, han gennem tiden har spillet sammen med.

Gonzalo Rubalcaba
Den cubansk-fødte pianist Gonzalo Rubalcabas liv er gennemsyret af musik. Han er født i 1963 i Havana - i en familie, hvor faderen var pianist og bedstefaderen komponist. Klavertimerne begyndte i 8-års alderen, og senere blev de fuldendt med eksamen i komposition fra Havanas Institute of Fine Arts.
I 1985 arbejdede den unge cubaner med Dizzy Gillespie, og året efter blev Rubalcaba opdaget af Charlie Haden på Havana Jazz Festival. Det musikalske bekendtskab førte senere til indspilninger med Charlie Haden og trommeslageren Paul Motian. I 1990 fik Rubalcaba en pladekontrakt med Blue Note, hvorfra han i 1991 udgav albummet Supernova, som indbragte ham en Latin Grammy for Jazz Album of the Year, ligesom hans udspil med Charlie Haden, Nocturne, i 2002 indbragte en amerikansk Grammy for bedste latin jazz album.
De cubanske rødder har fulgt Rubalcaba på alle hans albums, og med årene er han blevet mere udadvendt i sit altid virtuose spil, hvilket publikum også oplevede, da han gæstede Musikhuset Aarhus i januar 2011.

 Line up:
Al Di Meola (g)
Gonzalo Rubalcaba (p)

Arrangør: Musikhuset Aarhus og Aarhus Jazz Festival


2plus_med-payoff copy

Denne forestilling er med i 2plus-serien. Med denne rabattype kan du få 50 kr. i rabat pr. billet, hvis du køber billetter til to eller flere forestillinger på en gang.

I 2plus kan du finde både teaterforestillinger, koncerter, comedy og dans. Se hele 2plus-serien her. Der bliver løbende  tilføjet nye forestillinger til 2plus.

Læs mere om 2plus.

Arr.: Musikhuset Aarhus

Dato / sted

Måske kan du også lide...

Åbningskoncert: En hyldest til S...
musik • 11. Juli 2015 Åbningskoncert: En h... Foyer Syd
Liebman & Mikkelborg
musik • 13. Juli 2015 Liebman & Mikkelborg Foyer Syd
Souad Massi
musik • 15. September 2015 Souad Massi Rytmisk Sal
Amanda Thomsen & Niels Lan Doky ...
musik • 18. September 2015 Amanda Thomsen & Nie... Lille Sal