Info

Et samlet Aarhus fejrer traditionen tro sine sportsmestre fra det forgangne år ved et live tv-awardshow i Musikhusets Store Sal. I år fejrer vi 315 idrætsmestre  - lige fra de helt unge talenter, som er aarhusiansk idræts fremtid, til de etablerede stjerner, som vi løbende kan læse om i aviserne, se i fjernsynet eller har  heppet på til OL.

Alle der har vundet et danmarksmesterskab eller NM, EM og/eller VM-medaljer i 2012 skal hyldes ved årets DM Fest, ligesom en række awards skal uddeles – bl.a. Århus Stiftstidendes traditionsrige Boye-Pokal, TV2 Østjyllands award, samt uddeling af en særlig hæderspris fra byen til Peter Graulund.

Showet bliver lavet i et samarbejde mellem Kultur og Borgerservice, Århus Stiftstidende, TV 2 Østjylland og Musikhuset Aarhus.

TV 2 Østjylland sender live fra DM Festen 2012, som udover uddeling af 13 priser også byder på flere sportslige indslag samt live-musikoptræden med BliGlad, Julaw og Mr. Fish.

Aftenens værter er de to tidligere sportsværter Anna Louise Tranæs Didriksen og Nick Horup.

Følgende priser vil blive overrakt på aftenen
1. Erhvervsprisen
Uddeles af Sport Aarhus Events til en virksomhed, organisation eller person, der i de forløbne år særligt har bidraget til at sikre afholdelse af store sportsevents, bidraget til driften af diverse klubber eller sikret det økonomiske grundlag for diverse elite-satsninger i Aarhus.

2. Årets arrangementspris
Uddeles af Aarhus Events til en klub, et forbund, en professionel arrangør eller en organisation der i det for-gangne år især har bidraget til afvikling af et eller flere spektakulære events.

3. Årets træner
Uddeles af ESAA- Eliteidræt Aarhus til den træner, som har leveret fornemme resultater i det forgangne år.

4. ESAA Award
Uddeles i samarbejde med Stiften.dk og gives til en ung udøver der er tilknyttet ESAA og dermed kombinerer idræt og uddannelse, og som samtidig hermed via talent, målrettet træning og ihærdig indsats har opnået bemærkelsesværdige resultater eller udtagelser på internationalt niveau.

5. Mr. Pokalen – Årets idrætsudøver
Uddeles af Idrætssamvirket Aarhus i samarbejde med idrættens rådmand til en ung idrætsudøver eller -hold, der har gjort sig særlig bemærket (sportsligt) i det forgangne år.

6. Årets Talent
Uddeles af Idrætssamvirket Aarhus til en lovende ung idrætsudøver eller -hold, der har opnået bemærkelsesværdige resultater (haft gennembrud).

7. Årets idrætsleder
Uddeles af Idrætssamvirket Aarhus til en kvinde eller mand, der har gjort et godt stykke arbejde for amatøridrætten i Aarhus Kommune i det forgangne år.

8. International Pris – Aarhus Oliefabrik
Uddeles af Aarhus Oliefabriks Fond for Almene formål. Legatet har til formål at støtte aarhusianske idrætsforeninger, der ønsker at skabe internationale oplevelser for deres børn og unge under 18 år i forbindelse med deres idrætsudøvelse. Legatet kan yde tilskud til rejse og ophold i forbindelse med en idrætsforenings deltagelse i konkurrence, træning, opvisning eller lignende i udlandet.

9. Aarhus Kommunes Hæderspris
Uddeles af Aarhus Kommune til en person som har formået at få løftet sit talent med base i Aarhus, til en international sportskarriere.

10. Boye-Pokalen
Uddeles af Århus Stiftstidende til årets bedste idrætspræstation i Aarhus. Vinderen vælges af Boye-komitéen og begaves med 20.000 kroner fra Århus Stiftstidendes Fond samt guldsmed Erling Boyes svendestykke i et år, derefter en erindringspokal.

11. Årets arrangement
Uddeles af Århus Stiftstidende til et lokalt forankret arrangement, hvor det er lykkedes at give både udøvere og publikum en oplevelse ud over det sædvanlige.

12. Talentprisen
Uddeles af Århus Stiftstidende til en person- under 21 år - der er specielt talentfuld inden for sin idrætsgren.

13. Årets største Østjyske Idrætspræstation
Uddeles af TV 2 Østjylland til årets mest markante idrætspræstation i Østjylland.

 

Dato / sted

Måske kan du også lide...

Joseph Calleja
musik • 12. August 2015 Joseph Calleja Symfonisk Sal
Jenufa
musik • 20. August 2015 Jenufa Store Sal
Wagner Galla
musik • 26. August 2015 Wagner Galla Symfonisk Sal
Hübberiet
andet • 28. August 2015 Hübberiet Store Sal