Info

Koreografisk opera.

I en ny opera med kombination af opera og dans uropføres fortællingen om den mystiske Dorian Gray baseret på Oscar Wildes roman: En moderne narcissus-myte fortalt med gotiske, uhyggelige indslag, uforklarlige begivenheder, foruroligende stemninger, opiumshuler og tyk londontåge.

”Omdrejningspunktet i forestillingen er livsangst, angsten for ikke at blive husket. Vi konstruerer et univers mellem drøm og virkelighed med kontraster som liv og død, smuk og grim, ung og gammel” forklarer forestillingens instruktør og koreograf Marie Brolin-Tani og fortsætter ”Dansen står i centrum i forestillingen, så samtidig med at vi holder fast i operauniverset, eksperimenterer vi indenfor genren med at lade danserne være en kropslig forlængelse af operasangernes stemmer.”

Handling
Den smukke unge mand, Dorian Gray, portrætteres meget forførende af  kunstmaleren Basil Hallward. Da Dorian Gray ser maleriet af sig selv, forblænder det ham, og opmuntret af Lord Henry Wotton fremsætter han et skæbnesvangert ønske om, at billedet vil ældes, mens han selv forbliver smuk og uforanderlig.
Om komponist, dirigent og instruktør


Komponist: Thomas Agerfeldt Olesen. Født 1969. Uddannet cellist og komponist. Hædret med Carl Nielsens Hæderspris (2011) og Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat (1997). Medstifter af festivalen SPOR for ny musik.

Dirigent: Joachim Gustafsson. Dirigerede uropførelsen af Niels Marthinsens Snehvides Spejl på Den Jyske Opera i 2011. Debut på Den Kongelige Opera i Stockholm med Verdis Otello (’04) efter studier i Wien. Erfaring med uropførelser af værker af nordiske komponister. Har dirigeret adskillige svenske, tyske og danske symfoniorkestre og operahuse.

Instruktør og koreograf: Marie Brolin-Tani. Har under sin lange karriere som danser, koreograf og kunstnerisk leder også arbejdet med operakoreografi, bl.a. på Det Kongelige Teater på Aida, der var åbningsforestillingen af Operaen på Holmen. På Den Jyske Opera har Brolin-Tani været koreograf på bl.a. Parsifal, Bajadser og den reumertprisbelønnede Die tote Stadt ('10).

Operaen synges på engelsk.

Varighed: 2 timer og 20 min. inkl. pause.
20 minutters pause efter ca. 60 min.

Gratis optakt 1 time før forestillingen, begrænset antal pladser.

Arrangør & Producent: Den Jyske Opera.

 

Dato / sted

Måske kan du også lide...

Joseph Calleja
musik • 12. August 2015 Joseph Calleja Symfonisk Sal
Jenufa
musik • 20. August 2015 Jenufa Store Sal
Stefano Bollani og Aarhus Symfon...
musik • 3. September 2015 Stefano Bollani og A... Symfonisk Sal
For enden af tunnellen
musik • 15. September 2015 For enden af tunnellen Den Jyske Opera, Frichsparken