1,5 ton is fra Lapland lander foran Musikhuset

5. December 2012

Det er is fra Europas sidste vildmark, der lander foran Musikhuset Aarhus mandag 10. december. Den enorme, krystalklare isblok stammer fra floden Torne Älv i det svenske Lapland, og isen er noget af verdens flotteste og reneste.

Isblokken bliver placeret foran Musikhuset ved Ridehuset 10. december, og vil stå oplyst det kommende døgn. Mellem kl. 14 og kl. 16 vil der blive uddelt op mod 300 isterninger med indfrosne numre. Én heldig vinder får en fantastisk rejse til Lapland og dermed mulighed for at opleve noget af verdens flotteste nordlys, arktiske landskaber, hundeslædekørsel samt  det verdensberømte ICEHOTEL.

Den svenske turistorganistaion Visit Sweden står bag arrangementet for at gøre opmærksom på, at det fra 20. december er muligt at flyve direkte fra København til Kiruna i det svenske Lapland på blot to timer og tyve minutter.

På billedet fra København, hvor en isblok blev sat op 3. december, ses hvordan isterninger blev trampet på, smeltet og hakket i i jagten på den store rejse til Lapland.