Fyraftenskoncert med Aarhus Symfoniorkester

En koncert, der rasler med sablen og klangfuldt krumspringer på et flyvende tæppe af fortællelyst og musikalsk overskud. Rendyrket nydelse og mageløs underholdning.

Scheherazade er et overdådigt kalejdoskop af eventyrlige billeder. Musikken strømmer over med skildringer af Scheherazade, der fortæller sine vidunderlige historier til den grumme sultan.

Det er også en chance for virkelig at høre, hvad orkestret kan. Værket har nemlig masser af soloer for orkestermusikerne: ”Det er spektakulær og virtuos musik – ikke bare for koncertmesteren, men for alle de mange instrumenter, der har soloer”, fortæller chefdirigent Marc Soustrot.

Stykket bygger naturligvis på 1001 nats eventyr. Her fortæller Scheherazade hver aften de mest mageløse beretninger – og slutter på det allermest spændende sted for ikke at få hugget hovedet af.

”Det er en orientalsk fortælling med mange og varierede eventyr,” fortalte komponisten selv. Rimskij-Korsakov var for øvrigt en mester til at få et orkester til at klinge vanvittig godt, og i Scheherazade glimrer symfoniorkestret i alverdens farver – vestlige og orientalske og alt derimellem.

Fyraftenskoncerten er et 45-minutters åndehul, hvor du kan slippe hverdagen og lade op til weekenden med et symfonisk mesterværk. Koncerten indledes med en kort introduktion fra scenen. Fordybelse og udelt begejstring tilskyndes. Øl, vin og vand kan tilkøbes.


Dirigent

Marc Soustrot


Værk

N. Rimskij-Korsakov
Scheherazade


Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede